У Франкфурті відкрився 64-й Міжнародний автосалон

15 вересня 14:20

Канцлер ФРН Ангела Меркель на офіційному відкритті 64-го Міжнародного автосалону у Франкфурті-на-Майні (IAA) у четвер, 15 вересня, назвала автомобілебудування «абсолютним мотором інновацій».

 

У своїй промові А.Меркель підкреслила також значення заходів щодо виходу з кризи. В цілому федеральний канцлер назвала Німеччину двигуном зростання в Європі. У той же час вона зазначила, що «в Німеччині справи йтимуть добре доти, поки Європейський Союз загалом і в цілому буде залишатися сильним і конкурентоспроможним».

«Більше 60% німецького експорту припадає на країни Євросоюзу. Наш успіх істотно залежить від ЄС і країн єврозони», - зазначила канцлер. Вона також підкреслила, що «незважаючи на всі кризи євро себе виправдав». «Необхідно зробити все для того, щоб в майбутньому зміцнити єдину європейську валюту і значення Європи в цілому», - сказала А.Меркель.

У свою чергу президент Об'єднання автомобільної промисловості (VDA) Маттіас Вісман, торкаючись боргової кризи в європейських країнах, не без гумору заявив, що тепер А.Меркель «на кілька годин може розслабитися в умовах реальної економіки».

64-й Міжнародний автосалон у Франкфурті-на-Майні завершиться 25 вересня. Організатори виставки припускають, що цього разу її відвідають понад 800 тис. осіб.