У Донецькій області за рік з'явилися 59 нових мільйонерів

22 червня 18:53

Згідно з попередніми результатами кампанії з декларування доходів,що отримали громадянами в 2010 році, кількість «офіційних» мільйонерів в Донецькій області зросло до 164 громадян, хоча ще рік тому їх налічувалося 105.

 

Серед зазначених громадян 98 є мешканцями Донецька, 46 - Маріуполя, 7 - Ясинуватої, 6 - Краматорська, по 2 з Горлівки і Костянтинівки, по одному з Дзержинська, Макіївки та Слов'янська.

При цьому 120 людей задекларували дохід від 1 млн грн до 5 млн грн і 44 - понад 5 млн грн. Дохід понад 1 млн грн громадяни задекларували від отримання інвестиційного прибутку.

«Сьогодні продовжується обробка звітності, але ми вже бачимо, що кількість мільйонерів у порівнянні з попереднім періодом в регіоні зросла. Це є наслідком економічного розвитку, яке спостерігається в цілому по країні», - підкреслив голова ДПА в Донецькій області Ігор Усик.

Як повідомлялося, загальна сума сукупного доходу уродженця краю, бізнесмена Ріната Ахметова за 2010 рік склав 34,229 млн грн проти 4,5 млн грн в 2009 році. Саме така цифра міститься в офіційній декларації.

Тим часом, як повідомляла Financial Times, Р. Ахметов стоїть за покупкою пентхауза поруч зі знаменитим Гайд-парком у Лондоні. Квартира в елітному житловому комплексі One Hyde Park обійшлася депутатові у 136,6 млн фунтів стерлінгів (близько 223 млн доларів).