У Держфінінспекції вважають, що чиновники стали менше красти

19 квiтня 18:06

Поліпшення фінансової дисципліни в державі значною мірою пов'язано із взаємодією Держфінінспекції з правоохоронними органами (прокуратурою, СБУ, МВС) у рамках боротьби з корупцією та контролю за бюджетними коштами.

 

Фінансова дисципліна в державному секторі української економіки протягом 2011 і першого кварталу 2012 року помітно покращилася, стверджують у Державній фінансової інспекції України (екс-ГоловКРУ).

«Ми з упевненістю можемо це констатувати», - заявив глава відомства Петро Андрєєв.

Свідченням цього, за його словами, є той факт, що протягом 2011 року та першого кварталу поточного, 2012 роки виявлені фінансові та матеріальні втрати (по відношенню до загального обсягу охоплених контролем ресурсів) склали 1,1 і 1,7% відповідно, тоді як в 2010 році вони були на рівні у майже 5%.

Податківці вважають себе найменш корумпованою структурою


Встановлені втрати коштів держбюджету склали близько 1,8 і 2,2% відповідно від загального обсягу видатків держбюджету (у 2010 році цей показник склав 5,5%).

На думку глави Держфінінспекції Андрєєва, всього цього вдалося досягти «багато в чому завдяки жорсткій і принциповій позиції» перших осіб держави щодо посилення фінансової дисципліни.

Андрєєв також відзначив, що сьогодні Держфінінспекція намагається більш жорстко і принципово контролювати використання державних ресурсів, попереджати фінансові порушення і забезпечувати ефективне використання бюджетних ресурсів.

Також глава відомства відзначив, що поліпшення фінансової дисципліни в державі пов'язане з ефективною взаємодією Держфінінспекції з правоохоронними органами (прокуратурою, СБУ, МВС) у рамках боротьби з корупцією та контролю за бюджетними коштами.

Нагадаємо, як повідомляло ZN.UA, тільки за перший квартал 2012 року в сфері бюджетних зловживань було встановлено 3,3 тис. злочинів. Попередня сума збитків - понад 800 млн грн. Чималу частку, а саме 400 млн грн, складають порушення при проведенні державних закупівель. !zn

Читайте також:

Найбільше крадуть при держзакупівлях

335 мільярдів! За крадіжки при держзакупівлях Янукович обіцяє садити

Держфінінспекція повернула державі майже 8 млрд грн

У Мінфіні за дорученням Януковича проходить безпрецедентна перевірка


Кабмін закликав Міносвіти підвищити фінансову дисципліну