У Черкасах вирішили відмовитись від газу і перейти на опалення вугіллям

25 серпня 08:03

За 3-5 років Черкаси планують повністю відмовитися від використання природного газу для вироблення тепла.

 

Про це міський голова Сергій Одарич сказав на брифінгу. Він уточнив, що для повної відмови від газу місту необхідно виконати два завдання: зменшити споживання тепла і частково окремі райони міста переводити на альтернативні енергоносії.

Він запевнив, що і в основній частині міста, де відбувається подача через єдину теплоцентраль, є сьогодні можливість генерувати достатню кількість тепла з використанням вугілля.

Міський голова зауважив, що упродовж 3-5 років місто планує ці роботи виконати і, таким чином відмовитися взагалі від використання газу.

«Чіткої програми немає, але ми з кожним днем наближаємося до того, що зможемо чітко сформулювати весь перелік заходів. Зокрема, уже в цьому сезоні ми плануємо активізувати деякі котельні Теплокомуненерго і вивести їх із експлуатації. Бо в нас є котельні, які обігрівають одну-дві будівлі, при цьому транспортують на сотні метрів теплоносій із величезними втратами. Тому вже зараз ми плануємо і зменшувати споживання газу, і підвищувати кількість тепла, яке генерується з використанням біопалива», – підкреслив міський голова.