У президента обіцяють до кінця кварталу знайти гроші на догляд за дітьми

08 березня 10:03

Нові соціальні ініціативи президента щодо дітей складаються, по суті, всього з трьох пунктів, причому підкріплюється конкретними сумами лише перший.

 

В адміністрації президента обіцяють найближчим часом ініціювати зміни до держбюджету для виконання соціальних ініціатив Віктора Януковича "Діти - майбутнє України", представлених 27 лютого.

Ціна питання з урахуванням надбавок, за підрахунками ZN.UA, за рік складе близько 4,5 млрд грн. "Для забезпечення фінансової сторони цих соціальних виплат за результатами першого кварталу буде внесено відповідні зміни в держбюджет України", - йдеться у відповіді першого заступника голови АП Ірини Акімової на запитання ZN.UA.

Як відомо, нові соціальні ініціативи президента складаються, по суті, всього з трьох пунктів: "Підвищення якості життя для сімей з дітьми", "Кожній дитині - всебічний розвиток" і "Сімейний затишок - кожній дитині".

Лише перший з них підкріплюється конкретними сумами і передбачає:

збільшення допомоги малозабезпеченим сім'ям з 2508 грн сьогодні до 3127 грн до кінця року (140 тис. сімей);

збільшення надбавки на догляд за дитиною-інвалідом на 25% - до 729 грн для дитини до 6 років і до 907 грн - від 6 до 18 років (всього 15 тис. дітей);

збільшення соцдопомоги для дітей-сиріт і дітей-інвалідів, позбавлених батьківського піклування, до 2838 грн для дітей до 6 років і до 3314 грн - для 6-18-літніх (всього 1612 дітей). !zn

Читайте також:

Янукович вимагає від Азарова зайнятися дитячою творчістю

Янукович доручив Азарову почути кожну дитину

Янукович оголосив 2013 рік - роком дитячої творчості