У Нацбанку продовжилася зміна керівництва

25 сiчня 09:08

Новий глава НБУ Ігор Соркін отримав двох нових заступників - Олексія Ткаченка і Миколу Удовиченка.

 

У Національному банку триває зміна вищого начальницького складу. Після нещодавнього призначення главою НБУ Ігоря Соркіна, а його першим заступником Богдана Приходька, правління поповнилося двома новими заступниками.

Нові топ–менеджери були узгоджені в дистанційному режимі, пише "Коммерсант-Украина" з посиланням на членів ради НБУ.

"Рада може проходити і заочно. Вчора ми підписали призначення заступниками голови Нацбанку Олексія Ткаченка і Миколи Удовиченка", - повідомив журналістам член ради НБУ Роман Шпек.

З урахуванням Валерія Прохоренка і Віри Ричаковської у глави НБУ вже п'ять заступників.

Олексій Ткаченко працював директором генерального департаменту банківського нагляду НБУ, а до 2011 року займався банківським наглядом у дніпропетровському територіальному управлінні НБУ. Його функціональні обов'язки - це нагляд над кредитними установами.

Микола Удовиченко з 2010 року очолював правління Укрексімбанку.

"Олексій Ткаченко давно працює в Нацбанку, тому це правильне підвищення. А Микола Удовиченко призначений для посилення міжнародного напрямку - наприклад, для співпраці з МВФ. У нього є великий досвід у цій сфері, він користується авторитетом на ринку", - розповів член ради Нацбанку Василь Горбаль.

Учасники ринку вважають, що зараз політика Нацбанку безпосередньо визначається урядом. Микола Удовиченко має досвід роботи з нинішнім першим віце-прем'єр-прем'єром Сергієм Арбузовим. Удовиченко був призначений головою Укрексімбанку у квітні 2010 року, а через місяць Сергій Арбузов очолив наглядову раду держустанови. !zn

Читайте також:

Азаров дав настанову Соркіну на "нелегкій посаді" голови НБУ

У Нацбанку вважають свою валютну політику правильною

Новий голова Нацбанку займеться вихованням довіри до гривні у населення

Майбутній глава НБУ Соркін майже у 70 разів бідніший за Арбузова