У МВФ упевнені, що Україна потребує кредитів

31 сiчня 11:50

МВФ не висуває Україні нових вимог. Умови кредитування колишні: підвищення цін на газ для населення, плаваючий курс гривні, скорочення бюджетного дефіциту.

 

Українська влада звернулася до Міжнародного валютного фонду по допомогу, оскільки потребує кредитів і не може отримати фінансування на вигідних умовах з інших джерел, вважає представник МВФ в Україні Макс Альєр.

"Світова економічна кон'юнктура вплинула на економіку України, що призвело до зниження темпів зростання економіки, зменшення обсягів експорту і зниження державних доходів. В результаті різко зросла потреба у зовнішньому кредитуванні та пошуках нових джерел надходжень коштів до бюджету", - сказав він в інтерв'ю Deutsche Welle.

За його словами, щоб виправити цю ситуацію, необхідно вжити конкретних заходів, а також створити умови для економічного зростання, що є основним завданням для України. При цьому він зазначив, що для відновлення фінансування МВФ Україна повинна виконати ті вимоги, які були названі у попередній програмі МВФ. (Підвищення цін на газ для населення, плаваючий курс гривні, скорочення бюджетного дефіциту).

"Українська влада звернулася до нас з проханням відновити програму підтримки МВФ", - сказав представник МВФ, відзначивши, що "програми МВФ призначені для надання допомоги країнам, які не можуть знайти необхідне фінансування на вигідних умовах".

"Ця допомога надається за умови, що влада зобов'язується провести певні заходи в економічній політиці, які направлені на відновлення макроекономічної стабільності в країні, а також стануть умовою для відновлення економічного зростання", - сказав він.

У теж час Альєр відмовився спрогнозувати, чи буде поновлено фінансування фонду за підсумками роботи місії МВФ в Україні (29 січня по 12 лютого 2013 року).

"Місія МВФ обговорить з владою ті вимоги фонду, від яких залежить нова програма кредитування. На даний момент я не хочу робити конкретних прогнозів щодо результатів місії", - сказав він.

Читайте також:

Міністр економічного розвитку сумнівається у швидкому кредиті МВФ

У МВФ заявили, що українській владі не варто чекати легкого успіху у переговорах

Місія МВФ розпочала роботу в Україні

Для отримання кредиту МВФ Україні доведеться скоротити бюджетні витрати