У МВФ розповіли, які країни очолять процес відновлення світової економіки

29 квiтня 09:30

Аналітики Міжнародного валютного фонду впевнені, що саме країни Азії зможуть забезпечити підвищення попиту для деяких передових країн з відкритою економікою.

 

Процес відновлення світової економіки очолять країни Азії, показавши за підсумками поточного року зростання на 5,7%, повідомили у Міжнародному валютному фонді (МВФ).

"Після року слабких економічних показників прискорення темпів економічного зростання регіону багато в чому сприяє збереженню стійкого внутрішнього попиту. Споживання і приватні інвестиції будуть підтримуватися сприятливими умовами на ринку праці на тлі мінімального рівня безробіття в низці країн регіону", - повідомили у МВФ.

Аналітики МВФ також відзначили важливість підвищення попиту з боку Китаю і стимулюючих заходів уряду Японії.

"Для деяких з найбільш передових країн з відкритою економікою попит з боку Китаю і Японії так само важливий, як попит з боку США і Європи", - зазначили у Фонді.

У той же час експерти Фонду відзначають і наявність ризиків для майбутнього економічного розвитку азіатських країн. До таких ризиків належать економічна нерівність, імовірність уповільнення темпів розвитку економіки КНР, слабкий ефект від м'якої монетарної політики уряду Японії, а також перебої в торгівлі у зв'язку зі стихійним лихом або геополітичною напруженістю.

Нагадаємо, директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан заявив, що розвинені економіки вже вступили у депресію і криза може поглибитися, якщо не будуть вирішені проблеми банківської системи.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Японія створить аналог МВФ в Азії. !zn

Читайте також:

Fitch знову знизив прогнози зростання світової економіки

МВФ відзначив стабілізацію світової економіки, але знизив прогноз зростання

Фінансова G20 посилить регулювання на всіх фронтах