У Мінфіні пообіцяли опублікувати текст Меморандуму з МВФ після 20 березня

14 березня 19:11

За словами Данилюка, ніяких "сюрпризів" у документі не буде.

 

Текст Меморандуму між Україною та МВФ про економічну та фінансову політику буде опублікований тільки після його затвердження Радою директорів Міжнародного валютного фонду, засідання якого заплановане на 20 березня, повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Згідно з процедурою, документ після рішення Ради директорів публикает спочатку МВФ. А потім його публікуємо ми. Нагадую, рішення МВФ очікується вже 20 березня", – написав керівник Мінфіну на своїй сторінці у Facebook ввечері в понеділок, 14 березня.

Данилюк запевнив, що ніяких "сюрпризів" у документі не буде.

"Прописані всі ті реформи, які були визначені пріоритетними в попередніх меморандумах, коаліційній угоді та плані уряду. Більш того, подібні реформи були прописані в меморандумах у 2008 і 2009 роках. Але тоді гроші брали, а реформи не проводили", – додав міністр.

Читайте також: Меморандум з МВФ передбачає створення антикорупційного суду - Данилюк

Раніше повідомлялося, що 4 березня МВФ погодив питання про виділення нового траншу в розмірі 1 млрд доларів.

Нагадаємо, що 11 березня 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF) загальним обсягом 17,5 млрд доларів строком на 4 роки.

У 2015 рік Україна отримала лише два транші – 5 млрд доларів в березні і 1,7 млрд доларів – в серпні 2015 року. Після цього була пауза через невиконання низки умов, політичної кризи і зміни уряду.

У вересні 2016 року МВФ виділив Україні третій транш – на 1 млрд доларів. Відповідно до скоригованого графіка фінансування, подальше виділення коштів планується щоквартально за результатами виконання умов МВФ.