У Кабміні пообіцяли, що ЖКГ-тарифи для населення не зростатимуть

26 березня 10:45

За словами міністра, влада закладе у тариф зменшення собівартості і за рахунок цього буде залучати гроші інвесторів у сферу ЖКГ. Ця складова тарифу не буде впливати на зростання тарифу для населення.

 

Тарифи на житлово–комунальні послуги для населення не зростатимуть. Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, повідомляє прес-служба міністерства.

"Тарифи для населення не будуть рости... А для того, щоб підприємства житлово комунальної галузі не були збитковими, уряд передбачив у державному бюджеті 5,1 млрд грн на погашення заборгованості з різниці у тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого постачання та водовідведення", - заявив Темник, якого цитує прес-служба.

Голова МінЖКГ підкреслив, що міністерство веде роботу зі створення нормативної бази, яка дозволить формувати тариф з урахуванням інвестиційної складової, яка становитиме 15%.

"Тоді, коли в тариф буде закладена інвестиційна складова за рахунок зменшення собівартості, інвестор буде зацікавлений впроваджувати інвестиційну програму чи то у сфері теплопостачання, чи то централізованого водопостачання та водовідведення. Ця складова тарифу не буде впливати на зростання тарифу для населення. Вона буде формуватися за рахунок енерго- і ресурсозбереження", - пояснив міністр.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявляв, що тарифи на газ в Україні можуть бути збільшені лише для забезпечених верств населення. За його словами, уряд розглядає введення диференційованої системи тарифів. !zn

Читайте також:

Тарифи на тепло і воду в Україні покривають не більше 70% собівартості послуг

Після введення "економічно обґрунтованих" тарифів комуналка подорожчає на третину

У президента наполягають, що подорожчання "комуналки" вигідне бідним

За самовільну відмову від централізованого опалення будуть штрафувати

За ремонт тепломереж і водопроводів будуть брати гроші з споживачів