У Кабміні досі не визначилися з обсягами імпорту газу в Україну

24 квiтня 13:28

Кабміну потрібен тиждень, щоб уточнити деталі щодо обсягу імпорту газу в Україну. Затвердити баланс газу і фінплан "Нафтогазу" на 2013 рік тепер планують наступного понеділка.

 

Кабінет міністрів України переніс на 29 квітня затвердження двох важливих документів у газовій сфері, які планувалося ухвалити на сьогоднішньому засіданні уряду в середу, 24 квітня.

Це, зокрема, прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу на 2013 рік і фінансовий план НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький після засідання Кабміну. "Ще до кінця не встигли, перенесли на понеділок", - сказав він.

Міністр уточнив, що необхідно доопрацювати аспекти і прогнозні обсяги в частині імпорту природного газу в Україну.

Ставицький також уточнив, що проект документа передбачає власний видобуток газу в поточному році в обсязі 23 млрд куб. м.

Нагадаємо, на 2012 рік прогнозний баланс надходження і розподілу природного передбачав імпорт НАК "Нафтогазом України" 27 млрд куб. м газу, ще 8,124 млрд куб. м мала імпортувати Ostchem Holding Limited, підконтрольна Дмитру Фірташу.

Згідно з контрактом між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" від 2009 року, українська сторона повинна імпортувати 52 млрд куб. м на рік.

У 2012 році, крім "Нафтогазу" в Україну мала право імпортувати газ Ostchem Holding. У 2013 році до них приєдналася і "Українська нафтогазова компанія" (LLC Ukranien Oil-Gas Compani), підконтрольна харківському бізнесменові Сергію Курченку. Трейдер імпортує газ з Угорщини. Також про плани імпортувати газ в Україну за реверсною схемою заявляв і енергетичний холдинг Ріната Ахметова ДТЕК. !zn


Читайте також:

Через 5 років Україна почне експорт свого газу в Європу, - Ставицький

Закупівлі російського газу у 2013 році скорочено у вісім разів

У Міненерговуглепромі пообіцяли газ по $ 160, але через 10 років

"Нафтогаз" у листі Ставицькому поскаржився на надмірний імпорт російського газу Фірташем