У ДП "Антонов" назвали базову ціну нового транспортника Ан-132

22 грудня 06:56

На базі літака можуть бути реалізовані різні модифікації – від вантажних до розвідувально-пошукових.

 

Базова модель нового транспортного літака Ан-132D, розробленого українським ДП "Антонов" може коштувати 30 – 40 млн доларів, а серійне виробництво таких машин планується налагодити спільно з Саудівською Аравією.

"Літак класу Ан-132 може коштувати від 30 до 40 млн доларів в базовому виконанні. Коли це базовий транспортний літак, все залежить від того, які комплектуючі на ньому стоять. Але порядок цифр приблизно плюс-мінус однаковий", - повідомив директор програми Ан-132 ДП "Антонов" Олександр Хохлов на "5 каналі".

За його словами, партнери проекту з Саудівської Аравії заявляли про попит на Ан-132D у варіантах спеціального призначення – для рятувальних, пошукових та розвідувальних операцій. У такому разі, зазначив Хохлов, ціна літака буде залежати від вартості додаткового обладнання, ціна якого може перевищувати вартість самої базової машини.

Хохлів зазначив, що перші літаки Ан-132D будуть збирати на ДП "Антонов", згодом виробництво може бути налагоджене і партнерів проекту – в Саудівській Аравії.

Нагадаємо, новий транспортник Ан-132 презентували 20 грудня, у заході взяли участь президент України Петро Порошенко і принц Саудівської Аравії Туркі бін Сауд бін Мухаммад Аль-Сауд.

Раніше повідомлялося, що державне підприємство "Антонов", яке входить до складу ДК "Укроборонпром", спільно з Саудівською Аравією початок створення нового легкого багатоцільового транспортного літака Ан-132.

За умовами контракту, ДП "Антонов" як розробник повинен побудувати перший Ан−132, підняти його в повітря та провести початковий етап випробувань, що забезпечує можливість перельоту цього літака в Саудівську Аравію для демонстрації.

Легкий транспортний літак Ан−132 призначений для перевезення різних вантажів масою більше 9 тон на ближньо− і середньо−магістральних маршрутах. Згідно з попередніми оцінками, потреба ринку становить близько 300 таких літаків.