У Дніпропетровську розкрили "конверт", який за два роки "відмив" понад 250 млн грн

15 квiтня 14:50

Чотири заповзятливих жителі Дніпропетровська використовували рахунки у місцевих банках, мережі транзитних та фіктивних підприємств, а їхніми послугами користувалися десятки підприємств різних регіонів України.

 

Співробітники податкової міліції Дніпропетровська припинили діяльність конвертаційного центру, через який за два роки було переведено у готівку понад 250 млн грн.

Як повідомила прес-служба податкової міліції у понеділок, 15 квітня, організатором конвертаційного центру був 40-річний житель Дніпропетровська, який залучив до роботи ще трьох фахівців з вищою економічною освітою.

"Вони підшукали і орендували офісне приміщення, відкривали банківські рахунки у декількох місцевих банках, створили мережу транзитних та фіктивних підприємств, на рахунках яких акумулювалися кошти клієнтів конвертаційного центру. Правопорушники підробляли документи бухгалтерської звітності, згідно з якими отримана готівка нібито витрачалася на закупівлю товарів у підприємств, зареєстрованих на підставних осіб", - йдеться у повідомленні.

Послугами даного конвертаційного центру користувалися десятки підприємств різних регіонів України.

Під час проведення обшуку співробітники податкової міліції вилучили фінансово-господарську документацію, 20 печаток і штампів підприємств з ознаками фіктивності, факсиміле підписів номінальних директорів, оргтехніку, жорсткі диски.

За фактом злочину було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 212КК України (ухилення від сплати податків). Дана стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до трьох років з конфіскацією майна. !zn

Читайте також:

Податківці в 2012 році ліквідували в Києві 15 "конвертів" з оборотом 2,5 млрд грн

Податкова викрила "конверт", що допоміг відомим зернотрейдерам отримати 67 млн грн ПДВ

Податковій міліції заборонили займатися справами щодо ухилення від сплати податків на менш 573 тис. грн