У 2016 році долар перевершить своїх найсильніших суперників, "Обама-ралі" продовжиться - Bloomberg

02 сiчня 15:21

Опитані агентством експерти називають нинішнє зміцнення долара "Обама-ралі". Це третє найбільше ралі національної валюти США.

 

Експерти прогнозують, що після трьох років поступового зростання долар США в 2016 році утримає і зміцнить лідерство щодо інших світових валют. До кінця 2015 року долар США зміцнився до семи з десяти валют розвинених економік, пише в суботу, 1 січня, агентство Bloomberg.

Зміцнення долара почалося під час другого терміну президента США Барака Обами - цей період триває найбільш довгий термін з часів 1971 року. Інші періоди відбувалися з 1979 по 1984 роки під час президентства Рональда Рейгана і з 1996 по 2001 роки, коли президентом був Білл Клінтон.

Згідно з прогнозами опитаних агентством аналітиків, в 2016 році долар перевершить своїх найсильніших суперників, за винятком, канадського долара, британського фунта стерлінга і норвезької крони. Найбільш сильно долар США може зміцнитися по відношенню до австралійського і новозеландського доларів, а також до швейцарського франка.

"Це третє найбільше ралі долара США, яке ми спостерігаємо. "Обама-ралі" американського долара, я думаю, підігрівається кредитно-грошовою політикою", - говорить голова відділу валютної стратегії Марк Чендлер нью-йоркської фінансової компанії Brown Brothers Harriman & Co.

Нагадаємо, що раніше аналітики Bloomberg напророкували обвал рубля на 20%. Економіка Росії скоротиться на 0,5 відсотка в 2016 році в порівнянні з роком раніше, заявили в іншому опитуванні агентства 39 економістів. Крім того, триваюче падіння ціни на нафту погіршує прогноз для російської економіки.