Туреччина запросила Україну до будівництва LNG-терміналу

30 серпня 14:28

Турецька сторона запропонувала Україні приєднатися до створення нового терміналу на території Туреччини. Ключовими партнерами виступлять турецька державна компанія Botas (аналог українського «Нафтогазу») і приватна компанія Egagas.

 

Туреччина запропонувала Україні взяти участь у будівництві LNG-терміналу на своїй території. Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський в інтерв'ю газеті "День".

"Турецька сторона запропонувала Україні приєднатися до створення нового терміналу на території Туреччини. Ключовими партнерами тут виступають Турецька державна компанія Botas (аналог українського «Нафтогазу») і приватна компанія Egagas, яка володіє одним з діючих LNG-терміналів у Туреччині", - сказав Хорошковський.

Він також повідомив, що на сьогодні розробляються ще три спільних з Туреччиною проекти у сфері енергетики.

"Перший і ключовий - партнерство в будівництві LNG-терміналу на Чорноморському узбережжі України. Очікуємо, що в рамках інвестиційного конкурсу, який відбудеться в найближчі два місяці, серед учасників будуть і турецькі компанії", - зазначив віце-прем'єр України.

Також Україна, за його словами, активно співробітничає з Туреччиною у сфері вивчення можливостей транспортування газу з території Туреччини на територію України і участі України в перспективному азербайджансько-турецькому проекті TANAP, який є аналогом Nabucco, але перебуває на стадії підписання договорів про створення консорціуму для реалізації проекту. !zn

Читайте также:

Украина и Турция подписали протокол о сотрудничестве по трем энергетическим проектам

Украина договаривается с Турцией о поставках газа по новому маршруту

Корейцы заинтересовались поставками сжиженного газа на LNG-терминал в Украине