Туреччина хоче зберігати газ в Україні

23 березня 10:07

Після того як Україна прийшла на допомогу країні у січні-лютому цього року, надавши газ зі своїх підземних сховищ (ПСГ), Туреччина замислилася над спільним використанням українських ПСГ на постійній основі.

 

Туреччина веде переговори з Україною щодо низки енергетичних проектів, у тому числі з питання використання українських підземних газосховищ. Про це заявив заступник міністра енергетики Туреччини Метін Кілджі, повідомляє Reuters.

"В Україні великі підземні сховища. Обговорюються конкретні проекти, такі як спільне використання сховищ та будівництво двостороннього трубопроводу. Може бути піднято питання про зберігання частини нашого газу", - сказав він.

Як повідомлялося, Туреччина вдячна Україні за те, що в період екстремальних холодів Україна допомогла Туреччині, надавши на її прохання додаткові обсяги газу (близько 11 млн куб. м) зі своїх власних підземних сховищ.

Через недостатню ємність газосховищ Туреччина у зимові місяці має труднощі з задоволенням попиту на газ. В цьому році споживання газу у країні, за прогнозами, зросте на 9% до 48,5 млрд куб. м.

Нагадаємо, у середині січня міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко повідомив, що Україна почала переговори з Туреччиною про постачання газу за новим маршрутом.

Ще в січні минулого року було підписано Меморандум про взаєморозуміння в галузі енергетики між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України та Міністерством енергетики та природних ресурсів Турецької Республіки. !zn

Читайте також:

«Нафтогаз» уже знайшов охочих використовувати українські сховища газа

Україна хоче купувати газ у Туреччини, Румунії та Німеччини

Україна довела, що не привласнювала російський газ

Азаров: якщо Росія припинить транзит газу, Україна знайде вихід