Торгову марку «Магарач» повернули в державну власність

12 червня 09:35

Суд першої інстанції ухвалив повернути ТМ "Магарач" державі. Рішення про остаточне повернення ТМ «Магарач» у державну власність буде прийнято Севастопольським апеляційним судом вже протягом червня.

 

Кримський господарський суд прийняв рішення про повернення торгової марки «Магарач» у державну власність. Про це повідомив директор Інституту вина і виноградарства Анатолій Зотов.

Він нагадав, що у 2005 році попереднє керівництво Інституту безкоштовно передало ТМ «Магарач» приватній естонській компанії Magarach OU. Окрім того, була зруйнована дослідна база інституту; площа виноградників в агрофірмі «Магарач» зменшилася майже на 245 гектарів, а кредиторська заборгованість підприємства склала понад 12 мільйонів гривень.

«Зараз, замість того, щоб примножувати «національну гідність», тобто чудове вино, ми повинні ходити по судах і відроджувати «Магарач» з попелу. Тішить те, що на сьогодні є рішення суду першої інстанції Кримського господарського суду про визнання недійсними договорів, на підставі яких торговельна марка пішла з державної власності у приватну компанію. Засновниками цієї компанії були прямі родичі колишнього директора інституту Анатолія Авідзби», - заявив Зотов. При цьому він зазначив, що компанія Magarach OU подала на апеляцію.

Разом з тим, Анатолій Зотов висловив упевненість, що рішення про остаточне повернення ТМ «Магарач» у державну власність буде прийнято Севастопольським апеляційним судом вже протягом червня. «Інститут вина і виноградарства «Магарач» володів торговою маркою «Магарач» з 1828 року, тому її потрібно повернути законному власникові - державі», - заявив він.

Зотов також повідомив, що в даний час Національний інститут винограду і вина «Магарач» почав випускати під своєю маркою оригінальні вина на основі власних матеріалів.

Читайте також:

Дилема Драконового яйця

Завод «Магарач» переїде подалі від кримської дачі Януковича, щоб врятувати колекцію вин


Кіно, вино і доміно

За роки незалежності площа виноградників в Україні скоротилася більш ніж у 5 разів