ТНК-ВР все ще не виключає закриття Лисичанського НПЗ. Можливо, назавжди

11 серпня 10:06

ТНК-ВР розглядає чотири сценарії розвитку подій з Лисичанським НПЗ («ЛИНІК»). Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив виконавчий директор ТОВ «ТНК-ВР Коммерс» Фелікс Луньов.

 

«Перший варіант передбачає запуск переробних потужностей в режимі часткового завантаження, коли умови на ринку будуть сприятливими, а робота заводу економічно доцільною. Другий сценарій - зупинка заводу на шість місяців. За третім сценарієм завод стоятиме три роки. Згідно з четвертим НПЗ буде закрито назавжди. Все залежить від того, чи буде нам вигідно займатися цим бізнесом», - пояснив Ф.Луньов.

За його словами, поточна ситуація показує, що завод працює практично в нуль: «Вийти на мінімальну позитивну маржу заводу вдалося тільки завдяки давальницькій переробці. Якби ми не мали цієї можливості, завод довелося б закрити. Без давальницької переробки ми були б в збитку - подивіться на результати наших конкурентів, які знаходяться в схожих економічних умовах (Кременчуцький НПЗ за перше півріччя 2011 року показав 470 млн грн збитку. - Ред.). Тому говорити про зміну позиції компанії не доводиться».

Детальніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв'ю Ганни Лютої з Феліксом Луньовим.