Тільки у 3% української ковбаси відсутня синтетика

08 березня 13:00

Абсолютна більшість української ковбаси містить синтетику.

 

В Україні близько 97% ковбасних виробів містять синтетичні речовини і різні фарбники. Про це у коментарі УНН повідомив начальник Управління ринкового нагляду Держспоживінспекції Сергій Кияниченко.

За словами чиновника, в Україні на сьогодні є ковбасні вироби, які не містять синтетичних речовин. Однак, їх дуже мало.

«На сьогоднішній день є така продукція, але, на жаль, у загальній пропорції становить близько 3%. Це мається на увазі ковбаса, яка не містить у собі синтетичних речовин», - повідомив Кияниченко.

Як повідомлялося, український прем'єр Микола Азаров «з жалем» відмовився від ковбаси і сосисок та повністю перейшов на натуральні продукти. При цьому він підкреслив, що аналіз товарів, які продаються в Україні, показав, що більшість товарів абсолютно не відповідають стандартам якості. !zn

Читайте також

За тиждень новорічних свят українці з'їдять 40-денну норму м'яса

Азаров з жалем «відмовився від ковбаси та сосисок»


В Україні 6% продуктів містять ГМО

Мінприроди: Усі генно-модифіковані рослини в Україні вирощуються незаконно