Тігіпко запевняє, що підвищення пенсій з виборами не пов'язано

16 березня 09:23

За словами Тігіпка, майбутні вибори до парламенту і підвищення пенсій ніяк не пов'язані. Віце-прем'єр каже, що просто з'явилася така фінансова можливість.

 

Віце-прем'єр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко заявляє, що причиною появи можливості для збільшення пенсій стало поліпшення фінансової ситуації у країні, а не передвиборча кампанія.

"Ми зараз, мені здається, дуже захоплюємося виборами, і, можливо, для когось 103 грн - середнє заплановане збільшення - є хабарем. Можна над цим посміятися... Але я хочу нагадати, що 7,5 млн українських пенсіонерів отримують пенсію нижче 1 тис грн і для них кожні 10 грн є суттєвою допомогою", - сказав він 16 березня, виступаючи на годині запитань до уряду у Верховній Раді.

Коментуючи звинувачення у політичному підґрунті підвищення пенсій у передвиборчий період, віце-прем'єр відповів: "якщо все у нас такі великі політичні технологи, то чому тоді ми починаємо ці виплати у травні, фактично, через місяць, коли деякі наші пенсіонери і забудуть про це (до виборів)". "Тут логіка одна: у нас з'явилася фінансова можливість, ми подивилися динаміку 2-х місяців і ми відразу виходимо на те, щоб вирішувати соціальні питання", - підкреслив Тігіпко.

Азаров відреагував на вимоги Януковича: зміни до держбюджету внесуть у квітні

Віце-прем'єр також підтвердив заяву прем'єр-міністра Миколи Азарова, що на реалізацію соціальних ініціатив президента необхідно близько 25 млрд грн.

"Якщо говорити про ті витрати, яких має зазнати наш бюджет для того, щоб виконати всі соціальні ініціативи, вони розділяться на дві частини. Для того, щоб виконати іпотечну програму - приблизно 10 млрд грн; для того, щоб виконати всі соціальні ініціативи, потрібно буде 16, десь 15 млрд грн... Разом 25 млрд грн", - сказав він.

Як повідомляв ZN.UA, 7 березня Віктор Янукович доручив уряду з 1 травня підвищити пенсії мінімум на 100 грн.

Крім того, президент доручив уряду забезпечити виплату в червні-грудні 2012 року компенсації за знеціненими вкладами Ощадбанку колишнього СРСР у розмірі до 1 тис. грн. У цілому кількість громадян, які мають отримати відшкодування, близько 6 млн. осіб.

Янукович також заявив, що з травня поточного року населення зможе взяти кредити за держпрограмою на купівлю житла під 2-3% річних у гривні терміном на 10-15 років. !zn

Читайте також:

Янукович наказав Азарову переписати бюджет під свої соціальні ініціативи


Янукович оприлюднив прейскурант на передвиборні «хабарі» виборцям

Нацбанк обіцяє не включати «друкарський верстат» для реалізації передвиборних обіцянок Януковича


Економіст: Обіцянка Януковича про повернення вкладів Ощадбанку СРСР нездійсненна