Тігіпко визнає проблеми з пресингом бізнесу з боку митниці та податкової

30 березня 15:26

Тігіпко більше вірить "реальному бізнесу", а не чиновникам, які запевняють, що все добре: "Якщо бізнес змушують платити неофіційну винагороду за кожен контейнер на митниці, і бізнес про це говорить, то нам потрібно слухати і швидко виправляти ситуацію. А заколисувати себе доповідями про те, що негативу немає, ми не повинні".

 

На думку віце-прем'єр-міністра - міністра соціального розвитку України Сергія Тігіпка, сьогодні бізнес не відчуває реального полегшення не тому, що погане законодавство, а тому, що у влади є проблеми з його імплементацією.Про це Тігіпко розповів у інтерв'ю ZN.UA."Чому сьогодні немає необхідних результатів? Ні комплексності. І найголовніше - проблеми з імплементацією ... Крім законодавчих речей, які ми багато в чому змінили, є ще конкретна практика. І Doing Business, коли дає свої висновки, дивиться саме на реалізацію" , - говорить віце-прем'єр.Як приклад Тігіпко наводить введення автоматичного повернення ПДВ: "Але якщо податкова служба буде під всілякими приводами і навіть без них відмовлятися приймати звіти, а потім на цій підставі не буде повертатися ПДВ, користі не буде"."Це не я фіксую. Це фіксують роботодавці, які приходять і говорять про існування цієї проблеми. Нині їм ще кажуть: заплати податок на прибуток у такому-то обсязі й тобі повернуть стільки-то ПДВ. Це теж неправильно. Такими діями ми своїх же експортерів душимо", - розповідає далі віце-прем'єр."Ви можете зробити дуже хороше законодавство, але якщо вас змушують платити неофіційну винагороду за кожен контейнер на митниці, і бізнес про це говорить, то в дослідженні Світового банку вам ніколи не поліпшать показників. Тому що є декларації на папері, а є погана реальність. Через ці погані реалії ми й страждаємо ...У цьому випадку я слухаю не адміністраторів, а реальний бізнес. Якщо вони про це кажуть, то нам треба слухати, робити належні висновки та швидко виправляти ситуацію. А заколисувати себе доповідями про те, що негативу немає, сліпо довіряючи їм, ми не повинні", - зазначає Тігіпко.

Повний текст інтерв'ю Юрія Сколотяного з міністром соціальної політики Сергієм Тігіпком читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна". !znЧитайте також:Податкова віддасть залишки невідшкодованого ПДВ тільки "сумлінним" платникамФірташ назвав податківців грабіжниками і рекетирамиХорошковський обіцяє захистити бізнес від "рекету податкової"