Тігіпко лякає дефолтом без грошей МВФ

04 червня 07:24

Україна може опинитися в «переддефолтному стані» в разі розриву співпраці з Міжнародним валютним фондом, вважає віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

 

«Відхід Міжнародного валютного фонду одразу знижує рейтинги країни, наші позики, які ми повинні будемо обслуговувати, тому що в нас за останні три роки істотними темпами дуже сильно зріс зовнішній борг. Ми повинні їх будемо обслуговувати, наші позики відразу подорожчають», - сказав С. Тігіпко увечері в п'ятницю, 3 червня, в ефірі телеканалу «Інтер».

Більше того, я можу вам сказати, що ми можемо прийти через одну-дві позики до ситуації, коли ми будемо перебувати в переддефолтній ситуації. І ось тоді починається та ситуація, що з Грецією», - додав віце-прем'єр.
Він також зазначив, що зараз гроші МВФ не витрачаються, вони йдуть у валютні резерви країни. «Гроші від Міжнародного валютного фонду сьогодні надходять у валютні резерви, і там накопичуються, вони не витрачаються сьогодні урядом, ні однієї гривні до нас не потрапить з цих позик», - сказав С. Тігіпко.
Нагадаємо, що в 2011 році Україна вже не отримала двох траншів кредиту МВФ - у березні і в червні. І ні про який дефолт поки ніхто нічого не заявляв.