Тігіпко хоче більшого контролю держави над бюджетами соцфондів

30 березня 15:20

"Нехай усі приймають рішення, але державі потрібно дати стоп-кран, яким певні речі потрібно зупиняти", - вважає міністр соцполітики.

 

Віце-прем'єр-міністр - міністр соціального розвитку України Сергій Тігіпко вважає за необхідне надати державі більше можливостей контролювати діяльність соціальних фондів і відповідно, нести більшу відповідальність за це. Про це він розповів в інтерв'ю ZN.UA.За словами Тігіпка, поки що всі соціальні фонди, крім Пенсійного, належного контролю з боку держави не мають, оскільки правління, яке приймає бюджет, яке затверджує керівництво фондів, складається з 15 представників уряду, 15 представників профспілок та 15 роботодавців України."Тобто при такому розкладі уряд, навіть якщо захоче проголосувати проти, залишається в меншості. Уряд може тільки ініціювати якісь речі", - пояснює міністр."Тому що сьогодні часто така потрійна відповідальність призводить до того, що де багато няньок, там дитя каліка", - додає він.Як варіант Тігіпко вважає можливим посилити вплив держави шляхом надання певних важелів впливу на процес затвердження бюджету."Нехай усі приймають рішення, але державі потрібно дати стоп-кран, яким певні речі потрібно зупиняти. Насамперед я кажу про затвердження бюджету, який має більш ретельно аналізуватися державою, та у держави повинні бути важелі, щоб не допускати фінансових операцій, якщо бюджет адміністратора містить якісь незрозумілі речі. У нас там вистачає проблем. Останній приклад - Служба зайнятості (арешт голови служби Володимира Галицького, - ред)", - вважає віце-прем'єр.

Повний текст інтерв'ю Юрія Сколотяного з міністром соціальної політики Сергієм Тігіпком читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна". !zn