Тарифи на газ для населення переглянуть уже в першому кварталі - закон про бюджет-2015

02 сiчня 13:12

У тексті закону від 22 грудня такої норми не було.

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг у першому кварталі 2015 року здійснить перегляд цін на природний газ для споживачів.

Така норма закріплена законом про державний бюджет на 2015 рік, який був опублікований в газеті "Голос України" від 31 грудня. Метою перегляду є зменшення дефіциту НАК "Нафтогаз України" і забезпечення фінансування пільг та субсидій для населення.

У початковому законопроекті, внесеному урядом до Ради 22 грудня, така норма була відсутня.

Про те, що Кабінет міністрів України розраховує прискорити темпи підвищення тарифів на газ і тепло для населення до ринкового рівня вже в 2015 році, а не у 2016-17 роках, як було передбачено раніше, раніше повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"У нас заздалегідь узгоджений графік з МВФ щодо підняття цін і тарифів. Ми очікуємо, що місія приїде 8 січня. Думаю, що нам треба змінити графік і прискорити темпи приведення вартості природного газу та послуг теплокомуненерго до ринкових рівнів", - сказав він на підсумковій прес-конференції в Києві у вівторок, 30 грудня.

"Як тільки ми підвищуємо тарифи, ми відразу зменшуємо суму дотацій на НАК "Нафтогаз". І кошти відразу відправляються на субсидії для тих, хто цього потребує" - сказав прем'єр.