Світовому ринку передбачили дефіцит яловичини

17 грудня 15:06

Якщо пасовища будуть зрошені рясними дощами, обсяг заготівель може скоротитися на 9 відсотків. В іншому випадку він впаде на 4 відсотки, бо фермери захочуть забити худобу раніше.

 

Світові ціни на яловичину в наступному році зростуть до рекордних значень. За підрахунками аналітиків, обсяг постачань яловичини на світовий ринок за останні шість років не змінився.

Конкретно у США, найбільшому виробнику цього виду м'яса у світі, заготівля яловичини скоротиться незалежно від того, повториться посуха у регіоні Середнього Заходу чи ні. Якщо пасовища будуть зрошені рясними дощами, обсяг заготівель може скоротитися на 9 відсотків. В іншому випадку він впаде на 4 відсотки, бо фермери захочуть забити худобу раніше.

У жовтні біржова вартість яловичої вирізки у США склала 4,11 долара, що на 30 центів вище минулорічного рівня. Вартість фунта стандартного антрекота склала 6,75 долара (на 43 центи вище за показник 2011 року).

Попит на яловичину у США, на відміну від інших країн, також впаде. Американці в 2013 році з'їдять 55 фунтів (близько 22 кілограмів) яловичини на душу населення. У минулому році цей показник становив 58 фунтів. Однак такого падіння буде недостатньо, щоб урівноважити попит і пропозицію на ринку. !zn

Читайте також:

Збіднілі українці перейшли з молока і м'яса на капусту і картоплю


У пошуках хороших новин Азарову довелося повернутися у 2006 рік

Українці виростили картоплі у 4 рази більше, ніж потрібно

Азаров порівняв ціну яєць взимку і восени. Виявилося, що вони подешевшали на 28%