Світовий банк відмічає непослідовність реалізації реформ в Україні, але готовий підтримати владу у їх впровадженні

06 березня 15:28

Світовий банк (СБ) пропонує Україні свою підтримку – як фінансову, так і аналітичну - для більш ефективного впровадження запланованих владою реформ, заявив у коментарі ZN.UA віце-президент СБ у справах Європи та Центральної Азії Філіп Ле Уору.

 

Реалізація викладених у програмі президента економічних реформ відбувається непослідовно, проте Світовий банк і надалі готовий надавати свою підтримку Україні для їх подальшого впровадження та досягнення соціальної згоди довкола найбільш вирішальних із них.

Про це в коментарі ZN.UA заявив віце-президент Світового банку у справах Європи та Центральної Азії Філіп Ле Уору.

«Україна має дорожню карту економічних реформ, викладену у програмі президента на 2010-2014 роки. Але її реалізація є непослідовною. У нашій новій Стратегії партнерства з Україною, яка набрала чинності минулого місяця, ми пропонуємо низку заходів, спрямованих на подолання вузьких місць у впровадженні реформ, посилення боротьбі з корупцією та сприяння більшій соціальній згоді довкола вирішальних реформ…. Світовий банк готовий підтримати Україну у впровадженні тих необхідних реформ, які зможуть розкрити її величезний економічний потенціал та покращити життя людей», - зазначив зокрема він.

При цьому віце-президент СБ підкреслив, що «лідери України мають керуватися прикладом Європи, яка показала, що зусилля з досягнення цієї згоди та енергійне здійснення реформ дають суттєвий економічний і політичний виграш».

У зв’язку з цим він нагадав, що зараз країни Європи проводять реформи - роблять свої ринки праці гнучкішими (щоб створити робочі місця для молоді), спрощують функції податкових адміністрацій (аби пожвавити формальний сектор економіки), підвищують пенсійний вік (задля відновлення стійкості державних пенсійних систем).

«Європейські країни, які вдалися до цих заходів раніше, нині пожинають плоди своїх зусиль. Реформи і стійкість взаємопов’язані як у Європі, так і в інших регіонах світу», - додає Ле Уору.

Більше читайте у статті Філіпа Ле Уору «Реформи і стійкість: європейські уроки для України» у найближчому номері «Дзеркала тижня. Україна». !znЧитайте також:Світовий банк назвав головні уроки останніх років роботи в УкраїніСБ: Українці не зрозуміють підвищення тарифів на газ без підвищення прозорості «Нафтогазу»Інтерв'ю з екс-директором СБ в Україні Мартіном Райзером