Світова економіка втратила 160 млрд доларів через природні катаклізми

03 сiчня 14:23

Ураган «Сенді» у США, тайфун «Бофа» на Філіппінах, посухи, землетруси та інші стихійні лиха завдали світовій економіці мільярдних збитків. Втім, в 2012 році збиток виявився значно меншим, ніж в 2011.

 

Економічний збиток від природних катаклізмів у світі склав в 2012 році 160 мільярдів доларів, з них 65 мільярдів повинні бути відшкодовані страховими компаніями. Про це 3 січня повідомила німецька перестрахувальна компанія Muenchener Rueckversicherung AG (Munich Re).

Число загиблих у результаті природних катаклізмів склало 9,5 тисяч осіб, що істотно менше, ніж в 2011 році, коли жертвами стали майже 30 тисяч осіб. Найбільший економічний збиток заподіяв ураган «Сенді» у США: 25 мільярдів доларів, що становить дві п'ятих від загальносвітового збитку або 90% за застрахованими випадками.

Друге місце щодо заподіяного збитку займає тривала літня посуха у США, яка обійшлася економіці у 20 мільярдів доларів (має бути відшкодовано близько 15-17 мільярдів). Це рекордні втрати у сільському господарстві Сполучених Штатів за всю історію країни, йдеться у звіті.

Загальносвітові збитки від природних катаклізмів у минулому році виявилися істотно нижчими, ніж у попередньому. У 2011 році збиток склав 400 мільярдів доларів, з яких страхові компанії повинні були відшкодувати 119 мільярдів. Кількість катастроф, навпаки, зросла: 900 випадків проти 820 у 2011 році. Найбільше число життів - більше тисячі осіб - забрав тайфун «Бофа» на Філіппінах.

Німецька компанія Munich Re є одним з лідерів світового ринку перестрахування. У компанії працюють більше 47 тисяч співробітників. !zn

Читайте також:

Страховий бізнес зазнав мільярдних збитків від стихії в Японії

Обама попросив 60 млрд доларів на відновлення сходу США після урагану «Сенді»

Тайфун на Філіппінах вбив майже півтисячі людей