Суд повернув Україні інсуліновий завод

19 вересня 17:23

Суд за позовом Генеральної прокуратури України визнав за державою право власності на пакет акцій ЗАТ "Індар", єдиного в Україні підприємства з виробництва вітчизняних інсулінів, який були незаконно передано офшорній компанії "Сторк Холдінгз Лімітед".

 

Таким чином, судом визнано за державою в особі Державної акціонерної компанії "Укрмедпром" право власності на 11437581 акцію ЗАТ "Індар", які витребувані у зазначеної компанії і мають повернутися державі, поінформували в ГПУ.

ЗАТ «Індар» заснована 14 серпня 1997 року відповідно до постанови Кабінету міністрів «Про організацію виробництва вітчизняних інсулінів». Підприємство випускає понад 60% інсулінів, які виготовляються в Україні.

Держава в 2000 році внесла свої 70,7% акцій «Індару» в статутний фонд ДАК «Укрмедпром».

У 2008 році 70,7% акцій заводу придбала компанія Storke Holdings Limited. Це рішення було оскаржене в суді, і три роки тривав судовий розгляд.

Однак, як свідчать очевидці, в ніч на 8 липня 2011 року близько сотні бійців «Беркута» увірвалися на територію заводу, щоб провести на завод представників нових власників підприємства.

11 липня прес-служба підприємства з посиланням на нового директора підприємства Євгенія Кононенка розповсюдила повідомлення, що підприємство працює в нормальному режимі.