Столичну станцію метро "Теремки" відкриють "бозна-коли"

14 лютого 11:07

Попов розпорядився відкрити станцію метро "Теремки" у першому півріччі 2013 року. Будівельники відповіли: "бозна-коли".

 

Роботи зі спорудження станції метро "Теремки" виконані на 30%. Про це повідомив директор КП "Метробуд" Володимир Петренко.

"Котлован виконаний на 50%, кріплення котловану - на 60%... станційні комплекси і платформи - на 45%, вестибюль №1 - на 100%... цей об'єкт виконаний в середньому приблизно на 30%", - сказав Петренко.

У той же час, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що станція метро "Теремки" відкриється в першому півріччі 2013 року. "Я вважаю, що немає сенсу робити неякісно і на поспіх. Це може бути, наприклад День міста або День Конституції, тобто перше півріччя", - сказав він.

Однак Петренко не впевнений, що станцію відкриють у першому півріччі 2013 року. "Бозна-коли. Як буде фінансування, але в цьому році точно. Олександр Павлович Попов говорить, що давайте ми все-таки в першому півріччі це зробимо, а я кажу Олександру Павловичу, давайте зробимо так, щоб цей проект регулярно фінансувався і тоді можемо відповідати", - заявив Петренко.

Він додав, що оскільки станція "Теремки" буде кінцевою, то потрібно будувати ще 300 м тупикових тунелів.

Він повідомив, що зараз освоєно 50% коштів, передбачених для будівництва, але залишилися дуже трудомісткі роботи, пов'язані з будівництвом станцій, пристанційних комплексів, підземних переходів і виходів. !zn

Читайте також:

Київська влада знову пообіцяла метро на Троєщину, хоча грошей немає

Жителі Троєщини зможуть тиждень безкоштовно їздити на трамваї

Якщо все буде гаразд, метро на Троєщину проведуть років через п'ять

Донецький губернатор запропонував засипати недобудоване метро