Столична влада пообіцяла утримати ціни на соціальні сорти хліба до кінця року

05 лютого 11:06

До категорії соціальних сортів хліба належать шість найменувань продукції: хліб "Богдановський", "Пшеничний традиційний", "Печерський", "Арнаут", батон "Нива" і хліб "Український дім". Щоб уникнути плутанини з назвами і виробниками хліба у кожному магазині повинні з'явитися окремі полиці для сортів хліба широкого вжитку.

 

Ціни на соціальні сорти хліба виробництва ВАТ "Київхліб" не підвищувалися і мінімум до кінця поточного року це питання розглядатися не буде, заявив заступник голови Київської міської адміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко.

Він пояснив, що до категорії соціальних сортів хліба належать шість найменувань продукції: хліб "Богдановський", "Пшеничний традиційний", "Печерський", "Арнаут", батон "Нива" і хліб "Український дім".

Як повідомляє прес-служба КМДА, ціни на ці сорти вдалося залишити фіксованими завдяки домовленостям, досягнутим з Аграрним фондом України за підтримки уряду. Так, борошно для виготовлення хліба широкого споживання буде купуватися за здешевленою ціною, що дозволить уникнути подорожчання кінцевого продукту.

Разом з тим, як пояснив генеральний директор ВАТ "Київхліб" Володимир Череда, різке збільшення вартості зерна та борошна змусило виробника підвищити на 24 коп. (6-7%) ціну на хліб "Український столичний" і батон нарізний "Київський". Проте, за його словами, ці сорти не входять у категорію соціального хліба.

У КМДА пояснили, що щоб уникнути плутанини з назвами і виробниками хліба у кожному магазині повинні з'явитися окремі полиці для сортів хліба широкого вжитку.

"Ми домовилися з "Київхлібом", що скрізь, куди підприємство постачає свою продукцію, будуть створені окремі полиці з соціальними сортами хліба. Такі полиці вже з'явилися майже у сотні столичних магазинів. Реалізація такої ініціативи дозволить споживачам чітко відрізнити хліб широкого вжитку виробництва "Київхліб" від будь-якого іншого зі схожою назвою", - відзначив Голубченко.

Він додав, що столична влада відповідно до законодавства може впливати на цінову політику тільки міського виробника, яким є "Київхліб". В той же час ці повноваження не поширюються на обласні заводи, які постачають хліб за прямими договорами з магазинами. !zn

Читайте також:

Більше половини хліба в Україні виробляється нелегально

Подорожчання хліба в Києві скасували тільки частково

Депутати хочуть винести супермаркети за межі міст