Ставицький: Янукович захищає національні інтереси, а не російські чи американські

02 червня 10:14

На думку Ставицького, Януковича не можна назвати проросійським або проамериканським президентом. Міністр упевнений, що Янукович - це президент всієї України, 46 мільйонів, він захищає конституційні права кожного громадянина.

 

Міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький заперечує, що в енергетичному секторі президент Віктор Янукович робить ставку на американський вектор. За словами міністра, глава держави проводить виключно політику захисту національних інтересів.Про це Ставицький розповів в інтерв'ю ZN.UA, відповідаючи на питання, чому при президенті Віктору Ющенку, дружньо налаштованому до США, американські компанії на український ринок не рвалися, а при, здавалося б, проросійському Януковичу, вони підписують з нами договори.Читайте: Семостійний Янукович«Ніхто не вважав нашого президента проросійським або проамериканським. Наш президент - це президент усієї України, 46 мільйонів, він захищає конституційні права кожного громадянина», - заперечив Ставицький."Є ідеологія, озвучена президентом. Ідеологія проста: національні інтереси і пріоритет національного розвитку. України - самодостатня держава як суб'єкт міжнародних відносин. Ми рівні серед рівних і ми себе так позиціонуємо ... Тому-то ми й підписуємо договори із провідними світовими компаніями ... На Заході це гідно поваги, і потроху всі починають розуміти, що ми прагнемо бути рівними серед рівних», - резюмував він.

Повний текст інтерв'ю Алли Єрьоменко з міністром екології Едуардом Ставицьким читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна".