США планують захистити себе від боргового кризи в єврозоні

07 лютого 16:42

Бен Бернанке виступив з промовою перед бюджетним комітетом сенату США, повторивши сказане 2 лютого в бюджетному комітеті палати представників.

 

Голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке знову пообіцяв, що ФРС зробить все, щоб захистити економіку США від впливу боргової кризи в єврозоні.

"Ми підтримуємо регулярний контакт з європейськими владою, продовжуємо уважно стежити за розвитком ситуації і зробимо всі можливі кроки, щоб захистити фінансову систему і економіку США", - запевнив сенаторів Бернанке.

"Пройде ще багато часу, перш ніж можна буде сказати, що ринок праці в США функціонує нормально", - повторив глава ФРС. При цьому він не згадав у своїй промові про несподівано сильних даних по американському ринку праці, представлених 3 лютого 2012 р., тобто через день після виступу Бернанке в комітеті палати представників.

Наразі Б.Бернанке відповідає на запитання членів бюджетного комітету сенату.

Нагадаємо, рівень безробіття в США в січні 2012 гогда в порівнянні з груднем 2011 року знизився на 0,2 процентного пункту і склав 8,3%. Це найнижчий показник майже за 3 роки. На думку аналітиків, такі дані зменшують імовірність того, що ФРС вдасться до третього раунду "кількісного пом'якшення» (QE, або «друк грошей») в 2012 році. !zn

Читайте також

Глава ФРС: США не мають наміру рятувати Європу

Forbes назвав найвпливовіших людей у світі

ФРС готова до нових стимулів для зростання економіки США