США знайшли спосіб збільшити свій ВВП, змінивши методи підрахунку

22 квiтня 18:45

У липні США перейдуть на нові міжнародні стандарти звітності з ВВП, що дозволить їм "на папері" збільшити масштаби американської економіки на 3%.

 

Уряд США вирішив змінити формулу розрахунку показника валового внутрішнього продукту (ВВП).

Як пише Financial Times, це дозволить вже в поточному році збільшити масштаби американської економіки на 3% (400 мільярдів доларів) - щоправда, лише на папері. "Мільярди доларів нематеріальних активів буде включено до ВВП найбільшої економіки світу", - зазначає автор матеріалу.

Офіційно у Вашингтоні заявили, що перегляд покликаний не лише збільшити ВВП, а й зробити так, щоб він відображав мінливу природу американської економіки.

Перегляд заплановано на липень 2013 року. Тоді офіційна державна статистика почне враховувати такі раніше не прийняті до уваги показники XXI століття як витрати на наукові дослідження і розробки, а також авторські відрахування в кіноіндустрії.

За словами Брента Моултона, який керує державною звітністю в Бюро економічного аналізу США, нинішнє оновлення методики підрахунку стане найбільшим з 1999 року, коли було глобально оновлено програмне забезпечення даного виду статистики.

Зміни вплинуть на все - від вимірювання рівнів ВВП різних штатів США до стабільності антиінфляційних заходів, що вживаються Федрезервом.

Даний перегляд також зробить США однією з перших країн у світі, яка перейде на нові міжнародні стандарти звітності ВВП. !zn

Читайте також:

Обама відмовився від 5% своєї зарплати на знак солідарності з народом

США не змогли уникнути секвестру бюджету: сотні тисяч людей втратять роботу

Через брак грошей з американських в'язниць випускають тисячі нелегалів

Обама попросив у Конгресу 100 млн дол. на створення карти головного мозку