Справу про розтрату держкоштів екс-адміністратором "Родовід Банку" передали до суду

31 серпня 12:47

Cлужба безпеки України направила до суду кримінальну справу щодо розтрати державних коштів колишнім тимчасовим адміністратором «Родовід Банку».

 

Службою безпеки України (СБУ) завершено досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього тимчасового адміністратора рекапіталізованого державою «Родовід Банку» у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.365, ч.2 ст.366 КК України.

Як повідомляє прес-служба СБУ, 31 серпня 2011 року кримінальну справу було скеровано до Генеральної прокуратури України (ГПУ) для затвердження обвинувального висновку та спрямування до суду для розгляду по суті.

Слідством встановлено, що у 2009 році адміністратор (Сергій Щербина, - ред.), перевищивши свої службові повноваження, уклав угоду з адвокатською компанією про надання правової допомоги та перерахував останній 301,6 млн грн, що спричинило банкові значні матеріальні збитки.

СБУ встановлено також, що за попередньою змовою з директором однієї з комерційних структур та іншими особами, шляхом виготовлення та використання завідомо неправдивих документів під виглядом витрат на оренду та ремонт приміщень будинку в м. Києві, цією посадовою особою було розтрачено державні кошти на суму понад 44 млн грн.

Нагадаємо, що на даний момент С.Щербина утримується під вартою вже більше року (а саме - 15 місяців), керівник підприємства перебуває на підписці про невиїзд, а на особисте майно обвинувачених накладено арешт.

С.Щербина був звільнений Національним банком із займаної посади на наступний день після порушення кримінальної справи - ​​13 травня 2010 року. А вже 18 травня в рамках розслідування цієї справи він і був затриманий СБУ, а судом було обрано запобіжний захід - арешт.