S&P пообіцяло зберегти найвищий рейтинг Німеччини

18 сiчня 13:14

Агентство Standard&Poor's, яке нещодавно знизило рейтинги дев'яти країн єврозони, заявляє, що Німеччина може не боятися за свій топ-рейтинг.

 

Німеччина збереже найвищий рейтинг ААА навіть у тому випадку, якщо у 2012 році її спіткає рецесія. Про це заявив глава європейського бюро американського рейтингового агентства Standard&Poor's (S&P) Моріц Кремер в інтерв'ю газеті Bild, оприлюдненому в середу, 18 січня.

«Ми вважаємо, що Німеччина перебуває у порівняно сильній позиції і повинна уникнути зниження рейтингу навіть у разі можливої ​​рецесії цього року», - вказав він.

М.Кремер також застеріг країни єврозони від того, щоб у боротьбі з борговою кризою концентруватися виключно на заходах жорсткої економії. «Ми вважаємо недостатньою економію без вжиття заходів щодо стимулювання економічного зростання», - підкреслив він, додавши, що «вже незабаром не можна буде виключити поглиблення кризи».

Нагадаємо, що минулого тижня агентство S&P знизило кредитні рейтинги дев'яти з 17 країн єврозони, у тому числі Франції та Австрії, а 17 січня позбавило найвищого рейтингу ААА і Європейський фонд фінансової стабільності (EFSF). При цьому найвищий рейтинг Німеччини змінено не було.