S&P може знизити кредитний рейтинг Євросоюзу

08 грудня 08:09

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's (S&P) помістило рейтинг Євросоюзу на перегляд з можливим зниженням. Як пояснює агентство, дані дії відображають негативний вплив систематичних потрясінь у фінансовій сфері Євросоюзу на його кредитний рейтинг.

 

Як заявило у своєму повідомленні S&P, перегляд кредитного рейтингу викликаний занепокоєнням про "можливі зміни кредитоємності країн Євросоюзу, і, як наслідок, самого Євросоюзу".

Внаслідок залежності Євросоюзу від запланованих доходів таких країн, як Німеччина і Франція (16% і 14% запланованих доходів відповідно), кредитний рейтинг Євросоюзу може змінитися, якщо зміниться кредитний рейтинг цих країн.

Standard&Poor's сподівається завершити перегляд кредитного рейтингу Євросоюзу після Європейського саміту, який пройде з 8 по 9 грудня ц.р.

Нагадаємо, 5 грудня 2011 року Standard&Poor's помістило довгострокові суверенні кредитні рейтинги 15 країн єврозони на перегляд з можливим пониженням. До списку на перегляд, в тому числі, було поміщено рейтинги "флагманських" економік Європи - Німеччини та Франції. Агентство пояснило, що дані рейтингові дії відображають негативний вплив систематичних потрясінь у фінансовій сфері Євросоюзу на рейтинги держав.