Сьогодні відкривається форум у Давосі, Порошенко виступить з доповіддю

21 сiчня 10:15

Україна повинна довести, що захищає безпеку всієї Європи, кажуть у президента.

 

У швейцарському Давосі відкривається щорічне засідання Всесвітнього економічного форуму.

У цьому році в ньому візьмуть участь більше 40 глав держав і урядів. Очолить українську делегацію президент Петро Порошенко.

За словами заступника голови адміністрації президента Дмитра Шимківа, завдання, яке перед собою ставлять українські лідери - довести, що Україна нині захищає безпеку всієї Європи.

"Нам треба докласти максимальних зусиль на переговорах і зустрічах, щоб донести питання, що Україна захищає безпеку Європи. Друге – це питання інформованості про зміни і реформи, які відбуваються в Україні. Дуже важливо поінформувати наших партнерів, що ми робимо і яких результатів досягаємо, які зміни у суспільстві та керівництві країни відбуваються", - цитує його "Радіо Свобода".

"І третє питання - це діалог з міжнародними фінансовими інституціями щодо залучення додаткових коштів для підтримки України", - додав Шимків.

Він зазначив, що вперше на зустрічі в Давосі будуть підніматися питання, наскільки небезпечними є військові конфлікти і тероризм для ведення бізнесу і економічного розвитку окремих держав і регіонів.

У ході форуму 21 січня український президент Петро Порошенко виступить з доповіддю та проведе ряд зустрічей з всесвітньовідомими економістами, політиками і підприємцями, з якими обговорить ситуацію в Україні. Серед першочергових питань подолання економічної кризи, залучення інвестицій і зовнішньополітична ситуація, повідомляє прес-служба президента.

Глава української держави зустрітися з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, прем'єр-міністром Китайської Народної Республіки Лі Кецяном, директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард. Крім того, запланована зустріч з генеральним секретарем Організації економічного співробітництва і розвитку Анхелем Гурріа, з ним Порошено обговорить спільні проекти боротьби з корупцією.

Крім керівників держав Президент зустрінеться з рядом керівників приватних фондів і корпорацій, що мають намір інвестувати власні кошти в українську економіку.

Порошенко виступить на сесії "Майбутнє України" в рамках форуму в Давосі (початок о 16:30 по Києву)

Український президент зустрінеться з головними редакторами та журналістами провідних світових видань. У середу він також візьме участь у прямих ефірах на каналах Bloomberg TV Europe (13:35) і CNN (17:15).

Раніше стало відомо, що Порошенко скорочує свій візит до Швейцарії у зв'язку з ускладненням ситуації в Україні.

"У зв'язку з ускладненням ситуації Президент вирішив скоротити візит до Швейцарії і вже завтра повернеться в Україну", - повідомив прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко в Facebook.