СНД сподівається побачити свого представника на посаді глави МВФ

19 травня 13:07

Рада голів урядів Співдружності незалежних держав схваливла кандидатуру голови казахстанського Нацбанку Григорія Марченка на посаду глави Міжнародного валютного фонду.

 

Про це повідомив прем'єр-міністр Казахстану Карім Масімов.

Як повідомлялося, попередній голова МВФ Домінік Стросс-Кан подав у відставку після скандалу, пов'язаного із звинуваченням його у спробі зґвалтування покоївки.

Посаду глави МВФ Д.Стросс-Кан зайняв 1 листопада 2007 року. Його було обрано на цю посаду на п'ятирічний термін.

Нагадаємо, Д.Стросс-Кана було затримано в суботу, 14 травня, у міжнародному аеропорту імені Джона Кеннеді перед вильотом до Парижа. Звинувачення проти голови МВФ було висунуто покоївкою готелю, в якому він зупинився. Голова МВФ звинувачується у спробі зґвалтування, насильницьких діях сексуального характеру, незаконному позбавленні волі.

За даними The Wall Street Journal, європейські уряди все більше приходять до того, щоб запропонувати на пост керівника Фонду міністра фінансів Франції Крістін Лагард. Зокрема, на користь її кандидатури вже публічно висловився міністр фінансів Швеції Андерс Борг. Її кандидатура могла б отримати і критично важливу підтримку з боку Німеччини, вважає газета.