СБУ розкрила в Держфінпослуг злочинне угруповання

01 червня 17:31

Співробітники Держфінпослуг купували нерухомість за хабарі, які вони отримували за видачу ліцензій. Діяли через посередника.

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою м. Києва викрили організоване злочинне угруповання, члени якого вимагали та отримували хабарі від учасників ринку фінансових послуг за безперешкодну видачу ліцензій, повідомляє прес-служба СБУ.

У вівторок, 29 травня, співробітники СБУ затримали службовця Державної комісії з регулювання ринку фінансових послуг при отриманні 3 тис. дол хабара від посередника.

Читайте: Співробітника Держфінпослуг спіймали на хабарі в 3 тис. доларів

В офісі посередника було вилучено готівку на суму 33 тис. дол і 40 тис. грн, які знаходилися в окремих конвертах з назвами комерційних структур від представників яких вони вимагалися. За місцем проживання посередника -гроші та документи на об'єкти нерухомого майна, нещодавно придбані посадовою особою комісії.

За матеріалами СБУ прокуратурою Києва щодо посередника порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 (дача хабара посадовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу, стосовно посадової особи комісії - за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (отримання хабара посадовою особою, яка займає відповідальне становище).

Слідство триває.

Нагадаємо, що колишній глава Держфінпослуг Василь Волга був затриманий 19 липня 2011 року і знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання. Щодо нього порушено кримінальну справу за ст.368 ч.3 Кримінального кодексу за підозрою в отриманні хабара в розмірі 500 тис. доларів за попередньою змовою осіб. У даній справі вже допитано близько 15 осіб. !zn

Читайте також:

Колегу Волги звільнили з-під варти під заставу в 2 млн грн


Суд у справі Волги перенесли через погане самопочуття підсудного


Суд відмовився відпустити Волгу під заставу

Янукович призначив у Держфінпослуг наступника Волги і оновив склад