Саркозі: «Велика вісімка» погодила кандидатуру Лагард на посаду голови МВФ

27 травня 14:39

Країни «Великої вісімки» G8 не заперечують проти кандидатури заступника міністра фінансів Франції Крістін Лагард на пост директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ). Таку заяву зробив президент Франції Ніколя Саркозі на прес-конференції за підсумками саміту G8 у французькому Довіллі.

 

«Мені здається, що країни «вісімки» не заперечують проти кандидатури К.Лагард на посаду глави МВФ, при цьому не ігноруючи інших кандидатів, звичайно», - сказав Н.Саркозі.

Попереднього голову МВФ Домініка Стросс-Кана 14 травня 2011 року було звинувачено у спробі з
ґвалтування у Нью-Йорку. Після цього чиновник подав у відставку з посади директора-розпорядника цієї організації. На даний момент він перебуває під домашнім арештом у Нью-Йорку, у його справі триває судовий розгляд. Д.Стросс-Кан заперечує всі звинувачення, висунуті на його адресу.

Тим часом 23 травня у МВФ приступили до складання списку претендентів на посаду голови організації. Кожна країна - член організації зможе запропонувати свого кандидата, заявки приймаються до 10 червня. Згодом виконавча рада фонду відбере трьох претендентів і проведе з ними співбесіди. Передбачається, що ім'я нового директора-розпорядника МВФ стане відомо до кінця червня.