Розмови про "валютні війни" необґрунтовані, вважає глава МВФ Крістін Лагард

15 лютого 15:56

За оцінкою МВФ, те, що відбувається зараз з валютними курсами, відображає реальну вартість цих валют, однак необхідно дуже уважно стежити за тим, що відбувається.

 

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард вважає позбавленим підстав обговорення проблеми "валютних воєн" - навмисної політизації державами обмінних курсів своїх національних валют з метою захисту економіки від зовнішніх факторів.

"Нинішні розмови про "валютні війни" необґрунтовані. Дійсно, нещодавно євро зміцнився, єна ослабла, але це відбулося в результаті правильних політичних заходів, початих в Європі, і ослаблення грошово-кредитної політики Японії", - сказала вона на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Ми вітаємо вжиті урядами цих країн кроки", - підкреслила вона. За оцінкою МВФ, те, що відбувається зараз з валютними курсами, відображає реальну вартість цих валют, однак необхідно дуже уважно стежити за тим, що відбувається.

Разом з тим, Лагард зазначила, що "вони (розвинені країни - ред.) не повинні використовувати занадто слабкі кредитно-грошові політики".

"Що стосується економік, що формуються, вони повинні мати на увазі, що високі показники зростання, які відзначалися до кризи, а в деяких - на етапі відновлення, можливо, не будуть стійкими, якщо не будуть підкріплені політиками, які дозволять вирішити структурні вузькі місця", - сказала глава МВФ.

"Ми повинні об'єднуватися і діяти єдиним фронтом. Ми в МВФ готові здійснити свій внесок", - підкреслила Лагард. !zn

Читайте також:

Глава МВФ Лагард не платить податки

"Велика сімка" пообіцяла припинити "валютні війни"

Венесуела девальвувала свою валюту, обваливши курс у півтора рази

Центробанки світу втрачають незалежність, це може спровокувати нові валютні війни

США і ЄС запускають "друкарський верстат" для долара і євро. У світі побоюються нової "валютної війни"

США посилили тиск на Китай з вимогою ревальвувати юань