Росспоживнагляд забракував 15 партій українського сиру

30 жовтня 05:41

На 3 партії сиру виробництва ПП КФ «Прометей» філія «Менський сир» і 12 партій сиру виробництва ТОВ «Гадячсир видані експертні висновки про їхню невідповідність вимогам Федерального закону.

 

Росія в черговий раз визнала українські сири такими, що не відповідають нормам. Про це йдеться в повідомленні відомства.

«На 15 партій сиру видані експертні висновки про їхню невідповідність вимогам Федерального закону від 12.06.2008 № 88-ФЗ «Технічний регламент на молоко і молочну продукцію» : 3 партії сиру виробництва ПП КФ «Прометей» філія «Менський сир» і 12 партій сиру виробництва ТОВ «Гадячсир», - йдеться у повідомленні.

«Також дотепер не досягнуто домовленості з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України щодо проведення дослідження сирів українськими лабораторіями у зв'язку з відсутністю необхідної акредитації, що дозволяє визнавати їхню технічну компетентність», - повідомляє відомство.

Україна відновила обсяги постачань сиру в Росію

Також наголошується, що всього в лабораторію ФБУЗ «Центр гігієни і епідеміології в місті Москві» Росспоживнагляду надійшло 714 зразків сиру виробництва ПП КФ «Прометей» філія «Менський сир», ТОВ «Гадячсир», ПАТ «Пирятинський сирзавод», ПАТ «Дубномолоко» та ТОВ «Лозівський молочний завод», з яких повністю досліджені 665 зразків продукції.

За даними відомства, на дві партії сирів виробництва ТОВ «Лозівський молочний завод» видано експертні висновки про їхню відповідність техрегламенту. Дана продукція допущена до реалізації населенню.

Нагадаємо, що Росія оголосила «сирну війну» на початку лютого, заборонивши імпорт сирів трьох українських виробників, а потім розширила цей список. До кінця лютого під забороною опинилося близько половини імпорту українського сиру до РФ.

Росспоживнагляд перевірив три підприємства в Україні: ТОВ «Гадячсир» (Полтавська обл.), ПП КС «Прометей» філії «Менський сир» (місто Мень, Чернігівська область) та АТ «Пирятинський сирзавод» (м. Пирятин, Полтавська область).

За підсумками перевірки ревізори знайшли «численні порушення». Однак пальмової олії, через яку й почато «сирну війну», виявлено не було.

Росспоживнагляд офіційно дозволив постачання сиру з трьох українських заводів, які раніше проінспектували російські експерти, 20 квітня, - ТОВ «Гадячсир», АТ «Пирятинський сирзавод» та ПП КФ «Прометей» філії «Менський». «Для всіх одна умова - зразки продукції до нас на дослідження, і будемо вирішувати (постачання)» - заявив Оніщенко. !zn

Читайте також:

Україна введе додатковий контроль якості сирів, що постачаються до Росії

У Мінагрополітики запевнили, що «м’ясомолочна війна» з Росією скоро закінчиться

Молочні продукти з пальмовою олією продаватимуть з окремих полиць

Росія може заборонити Україні виробляти «Російський» і «Костромський» сир