Росіяни не виявили порушень у виробництві українських сирів

29 березня 11:35

Письмових висновків перевірки українських сирів російські фахівці поки що не надали, але вже відомо, що зауважень до технологічного процесу виробництва у Росспоживнагляду не виникло.

 

Фахівці Росспоживнагляду Російської Федерації, які інспектували українське підприємство з виробництва сирів "Гадячсир", не виявили технічних порушень.

Про це сказав на брифінгу перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий.

"Ніяких технологічних обмежень чи порушень технологій ці фахівці не виявили. І ті технології, які розробили українські вчені з виробництва сирів, введені на провідних сироробних заводах, вони дозволяють виробляти продукцію відповідної якості", - сказав академік.

При цьому він уточнив, що "на превеликий жаль, письмових висновків комісія не надала". "Вона поїхала до Росії доопрацьовувати матеріали", - зазначив він.

Безуглий також уточнив, що фахівці Росспоживнагляду перевіряли тільки одне сироварне підприємство "Гадячсир" і вчора (у середу, 28 березня) ввечері поїхали до РФ.

Нагадаємо, що Росія оголосила «сирну війну» на початку лютого, заборонивши імпорт сирів трьох українських виробників, а потім розширила цей список. До кінця лютого під забороною опинилася половина імпорту українського сиру в РФ.

Через півтора місяці Росія погодилася надіслати своїх інспекторів для перевірки українських сирних заводів.

Читайте також:

Глава Держветфітослужби порівняв дії Росії в «сирній війні» з грою в наперстки

Зарубіжна експертиза спростувала звинувачення Росії на адресу українських сирів

Росія висунула умови для припинення «сирної війни»

Україна сподівається, що «сирна війна» з Росією закінчиться без втручання СОТ