Росіяни дадуть 1,5 млрд дол на будівництво метро на Троєщину

12 вересня 10:22

Окрім фінансування метро на Троєщину російський «Внешекономбанк» має намір також брати участь у будівництві ділового центру «Сіті-Київ». Меморандум про державно-приватне партнерство підписали в Києві.

 

«Внешекономбанк Росії» забезпечить фінансування будівництва гілки метро на Троєщину в Києві в сумі 12 млрд грн.

Це передбачено меморандумом про співпрацю між Київською міською державною адміністрацією (КМДА) і «Банком розвитку і зовнішньоекономічної діяльності» («Внешекономбанк Росії»), який підписали в рамках «Днів Москви у Києві» заступник голови КМДА Руслан Крамаренко та перший заступник генерального директора ТОВ «ВЕБ - Капітал» Юрій Жданов.

Як пояснив перший заступник начальника ГУ економіки та інвестицій КМДА Роман Качур, меморандум передбачає, що «Внешекономбанк» забезпечує фінансування будівництва четвертої гілки столичного метрополітену.

«На даний час передбачається угода про концепцію або державно-приватне партнерство, тобто ми повністю залишаємо у комунальній власності всі активи, які будуть створені під час реалізації цього проекту, а група «Внешекономбанк» виступає співінвестором і організатором фінансування», - пояснив Качур.

Крім того, меморандум передбачає участь «Внешекономбанку Росії» в реалізації проекту з будівництва ділового центру «Сіті-Київ», а також щодо фінансування будівництва шкіл та дитячих дошкільних закладів у Києві.

За словами Качура, меморандум не передбачає конкретних сум фінансування у цих двох напрямках. !zn

Читайте також:

Міст на Троєщину відкриють у 2014 році

На добудову Подільського мосту в Києві не вистачає півтора мільярда

Будувати першу станцію метро на Троєщину розпочнуть вже у вересні

Консультувати будівництво метро на Троєщину в Києві буде російська компанія