Росія запропонувала створити СП з виробництва літаків «Ан», поки ринок не зайняли європейці і китайці

25 вересня 14:46

У Росії лякають, що авіаційний комплекс України в найближчі роки може втратити спроможність створювати нові літаки і модернізувати існуючі моделі. Україна стане постачальником комплектуючих для європейських чи китайських виробників.

 

Міністерство економічного розвитку Росії виступає за створення спільної компанії для виробництва літаків сімейства "Ан".

Про це заступник міністра економічного розвитку РФ Андрій Клепач сказав під час відеомосту Москва - Київ на тему: "Більше, ніж СНД: новий формат співпраці в рамках Співдружності".

Клепач вважає, що авіаційна промисловість України перебуває на певній розвилці. За його словами, авіаційний комплекс України в найближчі роки може втратити спроможність створювати нові літаки і модернізувати існуючі моделі. Україна стане постачальником комплектуючих для європейських чи китайських виробників.

"Інша альтернатива зараз є, але її непросто реалізувати. Це створення глибокого партнерства (з Росією), не просто в торгівлі, а спільної компанії з виробництва Ан-70 і всієї лінійки анівскіх літаків", - сказав Клепач.

При цьому він підкреслив, що ринок транспортних літаків становить десятки мільярдів доларів.

За його словами, тільки об'єднуючи зусилля, можна стати найбільшим гравцем на ринку військово-транспортної авіації і почасти цивільних літаків.

"Це майбутнє ми можемо втратити. Тут свої зусилля повинна докласти і Україна, і Росія", - сказав він.

За словами Клепача, якщо Україна і Росія за 5-6 років не використають наявні переваги, то цей ринок буде зайнятий європейськими та китайськими виробниками. !zn

Читайте також:

Україна може отримати від РФ техзавдання на модернізацію двигуна Як-130

Панама закупить на $420 млн 15 українсько-російських Ан-148 і Ан-158


«Авіалінії Антонова» і російська компанія виграли тендер НАТО


Росія підготує пропозиції Україні для спільного виробництва Ан-70