Росія зняла обмеження на ввезення українських продуктів в Крим, побоюючись дефіциту

08 листопада 11:55

Нестабільність транспортної зв'язку між Кримом і Росією змусили РФ послабити ізоляцію півострова.

 

Россільгоспнагляд РФ стверджує, що перешкоди для ввезення української продукції на територію Криму на даний момент скасовано.

Заступник керівника управління Россільгоспнагляду по республіці Крим і Севастополя Юрій Єпанов заявив в ефірі кримського бюро радіо Голос Росії у зв'язку з нестабільністю поставок через поромну переправу з-за погодних умов, а також щоб уникнути недопущення дефіциту продуктів харчування і зростання цін так звані влади півострова попросили "Россільгоспнагляд" дозволити українським підприємствам ввозити свою продукцію в Крим.

"Сьогодні на кордоні ми пропускаємо всі підприємства України, стежимо за тим, щоб не було перефасовки. Основним пунктом вимоги у нас є можливість огляду автотранспорту та вантажів, які вони перевозять. Тому, якщо везуться з неатестованих підприємств, то доводиться моніторити повністю продукцію", - цитує чиновника "Новости Крыма".

Єдиними прямими шляхами сполучення між Кримом і Росією поки залишаються тільки повітряний і морський. Обидва схильні до впливу погодних умов. Так, в кінці жовтня Керческая переправа була закрита п'ять діб за штормового попередження, у портах скупчилися сотні автомобілів та пасажирів.