Росія знову перестане пускати "Аеросвіт" через борги

11 сiчня 11:42

Якщо до 15 січня "Аеросвіт" не виплатить борг в 1,5 млн доларів, Росія припинить обслуговувати суднакомпанії.

 

У разі непогашення заборгованості українського авіаперевізника "Аеросвіт" перед Росавіацією, обслуговування повітряних суден компанії в Росії буде припинено з 15 січня поточного року, повідомило відомство.

В Росавіації відзначили, що "Аеросвіт" є "хронічним неплатником" аеронавігаційних зборів за обслуговування польотів у повітряному просторі РФ і неодноразово піднімала терміни оплати.

Востаннэ у Росії відмовляли "Аеросвіту" в обслуговуванні наприкінці грудня 2012 року. Тоді авіаперевізник зумів погасити прострочену заборгованість, але дотепер, за даними Росавіації, знову зібрав борг на суму понад 1,5 мільйона доларів США.

Враховуючи, що в період новорічних свят здійснюються масові перевезення пасажирів і туристів з місць відпочинку до місць постійного проживання, російське відомство погодилося надати українській компанії відстрочку до 15 січня.

Однак "у разі непогашення заборгованості з 00:00 за московським часом 15 січня 2013 року аеронавігаційне обслуговування повітряних суден ПРАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт" у повітряному просторі Російської Федерації буде повністю припинено", - підкреслюється в повідомленні.

Крім того, Росавіація заявила, що "лукаві" посилання "Аеросвіту" на припинення оплати у зв'язку з виходом постанови Господарського суду Київської області у справі про банкрутство цього авіаперевізника "не мають стосунку до діючого повітряного законодавства Російської Федерації".

Нагадаємо, 29 грудня 2012 року господарський Суд Київської області виніс ухвалу про початок провадження у справі про банкрутство "Аеросвіту".

Після того, як стало відомо, низку авіарейсів компанії було скасовано по всьому світу. Сотні пасажирів застрягли в аеропортах по всьому світу і були змушені повертатися додому з затримками і іншими рейсами. Досі очікується прибуття близько 200 пасажирів з Таїланду і декількох десятків з Тель-авіва.

За станом на 10 січня "Аеросвіт" скасував більшість міжнародних рейсів. !zn

Читайте також:

"Аеросвіт" припинив більшість міжнародних рейсів

Через затримку рейсу "Аеросвіту" народний депутат не потрапив на засідання Ради

МЗС закликав українців подумати перед покупкою квитків на рейси "Аеросвіту"

Азаров вирішив розібратися з "Аеросвітом"