РНБО розгляне питання введення санкцій проти Сбербанку у середу – Аваков

14 березня 09:40

У ситуації, що склалася, російські банки не можуть працювати в Україні, заявив глава МВС.

 

Президент України Петро Порошенко 15 березня збере Раду національної безпеки і оборони для розгляду питання введення санкцій проти української "дочки" Сбербанку Росії, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Наскільки я знаю, президент на середу збирає Раду безпеки та оборони. Думаю, що це питання (введення санкцій – ред.) там буде включено і розглянуто. Думаю, законним способом ми це питання врегулюємо", - заявив він в ефірі телеканалу ZIK увечері 13 березня.

Читайте також: Активісти мають намір і вночі блокувати центральне відділення "Сбербанку Росії"

Міністр також висловив упевненість в тому, що в нинішніх умовах російські банки (особливо - державні), не можуть працювати в Україні.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України ініціює санкції проти "Сбербанку Росії" у відповідь на інформацію про готовність установи здійснювати обслуговування осіб-власників паспортів невизнаних "ДНР" і "ЛНР".

Ппремьер-міністр Володимир Гройсман також підтримав введення санкцій проти "Сбербанку".

Як повідомлялося, 7 березня кілька російських банків, а саме "Сбербанк Росії" і "Газпромбанк", почали обслуговувати людей з паспортами "ЛНР" і "ДНР". Проте пізніше стало відомо, що українська " дочка "Ощадбанку" документи "ЛНР" і "ДНР" не приймає.