Рева назвав максимальний на сьогодні розмір пенсії в Україні – 58 тисяч грн

19 квiтня 10:31

Подібну пенсію отримують Герої України та льотчики-випробувачі.

 

Максимальна пенсія в Україні на сьогодні становить 58 тисяч грн, повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

В ефірі каналу "112 Україна" міністр розповів, що в Україні існує обмеження по пенсійним виплатам у 10 740 грн, і переважна більшість з 12 млн українських пенсіонерів отримують пенсії менші зазначеного обмеження.

"Є у нас 19,2 тис. пенсіонерів, які отримують більше цієї норми, більше 10 740 грн. З них 10-20 тис. отримують близько 18 тис. осіб і понад 20 тис. - до 2 тис. пенсіонерів. Максимальна пенсія, яка виплачується в Україні - 58 тис. грн. В Україні немає жодної пенсії 100 тис. і більше. Максимальна пенсія в 58 тис. грн, її отримує Герой України, льотчик-випробувач. Всі інші пенсії нижчі", – зазначив Рева.

За його словами, існування пенсій, що перевищують обмеження у 10 тис. грн – це неправильно, однак їх скасування не вирішить проблему дефіциту Пенсійного фонду.

Раніше Алла Котляр та Юлія Самаєва у своєму матеріалі для DT.UA писали, що попри декларації влади щодо уніфікації пенсійного законодавства, жодна категорія пільгових пенсіонерів в Україні так і не була повністю ліквідована.

Автори вказують, що на сьогодні в Україні налічується 12 млн пенсіонерів. Переважна більшість серед них складають "звичайні" пенсіонери (10,8 млн громадян), які отримують середні виплати в 1730 грн у відповідності з законом України "Про обов'язкове державне пенсійне страхування". Виплата пенсій решті пенсіонерам призначалася за спеціальними законами, які гарантують "спеціальні" виплати в районі 3-4 тис грн.

"Навіть після введення обмеження на максимальний розмір пенсії (на секундочку - 10,7 тис. грн) майже 9 тисяч пенсіонерів продовжують отримувати виплати, що перевищують цю суму. Наприклад, 2,5 тисячі суддів-пенсіонерів обійшли обмеження, назвавши свої пенсії довічним грошовим забезпеченням, яке за рік зросло з 16,6 тис. до 22 тис. гривень. Нині їхні колеги прокурори ведуть боротьбу за аналогічні привілеї. Та й навіть сьогодні цю категорію пенсіонерів складно віднести до малозабезпечених - за рік їхні пенсії підвищилися з 7 тис. до
9 тис. гривень", - вказується в статті.

Нагадаємо, на початку березня прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що дефіцит Пенсійного фонду України на даний час складає 141 мільярд гривень.

В інтерв'ю DT.UA Андрій Рева заявив, що в ході реалізації пенсійної реформи уряд не повинен допустити зростання дефіциту пенсійного фонду України вище нинішньої позначки 140 млрд грн.

Детальніше про реалізацію пенсійної реформи читайте інтерв'ю Андрія Реви DT.UA у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".