Реконструкцією Сімферопольського аеропорту займеться нідерландський офшор з однією людиною в штаті

12 жовтня 16:31

Реконструкцією аеропорту «Сімферополь» вартістю півмільярда гривень займеться голландська компанія зі статутним капіталом у 18 тис. євро. Заради сумнівних голландців кримська влада відмовила китайським інвесторам, що пропонували вкласти в реконструкцію набагато більші кошти.

 

Проект нідерландської компанії Van den Akker Holding BV виграв конкурс з реконструкції аеропорту «Сімферополь» - другого за пасажиропотоком аеропорту в країні. За даними ZN.UA, проект вартістю в півмільярда гривень отримала фірма, статутний капітал якої складає всього 18 тис. євро.

Єдиним її конкурентом була неназвана компанія з Литви, яка втратила, треба думати, інтерес ще до завершення конкурсу. «Представники цієї компанії в підсумку не з'явилися на конкурс. Їм телефонували, але не змогли додзвонитися», - пояснили
ZN.UA відсутність конкуренції в Республіканському комітеті Криму з транспорту і зв'язку.

Проект Van den Akker Holding містить класичний набір пропозицій: будівництво термінального комплексу в безпосередній близькості від злітно-посадкової смуги, що дозволить скоротити час рулювання (зараз пасажири, прилетівши, ще два кілометри їдуть до аеровокзалу); збільшення пасажиропотоку до чотирьох мільйонів осіб на рік ( тобто більш ніж у чотири рази в порівнянні з нинішніми 965 тисячами), а вантажообороту - до 10 млн. тонн на рік; розвиток інфраструктури - будівництво багаторівневого паркінгу, готелів, офісних споруд.

Вартість проекту - 500 млн грн. Передбачається, що інвестор створить з аеропортом СП, куди першим увійде грошима - 45-50 млн євро, а другий майном - аеровокзальним комплексом та інфраструктурою.

Відзначимо, що за місяць до конкурсу інтерес до проекту проявляли китайські інвестори, які виявили готовність реконструювати аеропорт у Сімферополі та морпорт в Ялті.

«Шанхайська будівельна компанія і китайська суднобудівна компанія офіційно підтвердили готовність участі в проекті з реконструкції аеропорту «Сімферополь» і Ялтинського морпорту», ​​- повідомляв радник кримського прем'єра Олексій Стародубов (він же очолює Агентство з інвестицій АРК). Вартість китайських інвестпроектів була названа близько 500 млн доларів - в рази більше пропозиції голландців.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
ZN.UA купило виписку з реєстру Торгово-промислової палати Нідерландів, згідно з якою Van den Akker Holding - це маленька приватна компанія з обмеженою відповідальністю (BV), її статутний капітал становить мінімальну для реєстрації суму в 18 тис. євро. У штаті, як випливає з реєстру, всього одна людина. Компанія була заснована в 2004 році, остання зміна в реєстр вносилося в 2009-му, а от фінансовий звіт за 2010 рік було здано тільки на початку 2012 року. Засновник і директор Van den Akker Holding в одній особі - це г-н Ваутер Ван ден Аккер (van den Akker, Wouter).

Сайт Van den Akker Holding знаходиться на спрощеному безкоштовному хостингу Google Sites. https:https://accounts.google.com/v3/signin/identifier?continue=https%3A%2F%2Fsites.google.com%2Fsite%2Fsites%2Fsystem%2Ferrors%2FWebspaceNotFound%3Fpath%3D%2Fodsvandenakker%2Fhome&followup=https%3A%2F%2Fsites.google.com%2Fsite%2Fsites%2Fsystem%2. Сайт, спочатку мав російськомовний контент, що містив помилки в посиланнях, які призводять до відкриття іншого сайту, вже не на безкоштовному сервісі - //vandenakkerholding.co.nl). Реєстратором доменного імені є Leon Laval, Luxembourg. Однак сам сайт «живе» на сервері в Одесі, на вулиці Люстдорфська дорога, 140a oфіс 312.

Відзначимо, що на засіданні конкурсної комісії у Радміні Криму проект Van den Akker Holding також представляв одесит Олексій Кочанов. Кочанов очолює ТОВ «Одеса аеропорт девелопмент» - компанію, яка з мерією Одеси в 2011 році створила СП для реконструкції міського аеропорту. Співвідношення часток у статутному фонді в 473, 4 млн гривень, відповідно, 25 на 75 відсотків. При цьому мерія вносить свою частку майном аеропорту. Тобто в Одесі була використана та ж форма партнерства, яка передбачається в Сімферополі.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Валентини Самар «Залітні голландці». !zn

Читайте також:

За «реконструкцією» Гостиного двору стоять кіпрські бізнес-партнери Фірташа та Бойка


Старший син Януковича відбирає в Ахметова звання «маршала» вугільної галузі


Балога сподівається, що завдяки ZN.UA «розпил» бюджету Азаровим не пройде